Teraz jest 2020-11-01, 02:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2006-02-05, 21:54 
Offline

Dołączył(a): 2005-10-11, 17:05
Posty: 23
Pytanie jak w temacie...:)
Jak sie robi niemieckie znaki na polskiej klawiaturze, bo to trochę niewygodnie mi tak pisac "a:" czy "u:" za każdym razem..:) :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-05, 22:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-12-31, 12:56
Posty: 1163
Lokalizacja: Poland, warmiñsko-mazurskie
Trzeba wej¶æ w Worda i pobawiæ siê troszkê Wstaw - Symbol - Klawisz skrótu - normal - przypisz ... Moje klawisze na niemieckie znaki to prawy Alt + cyfry 1-7. Trochê zabawy jest, ale pó¿niej mo¿na siê przyzwyczaiæ tak jak do polskich znaków z Alt. Tu na forum to nie dzia³a, ale zawsze piszê odpowied¼ na posta w wordzie (je¶li konieczne s± niemieckie znaki - bo polskie dzia³aj±!) i kopiujê. Je¶li kto¶ zna szybszy sposób - te¿ chêtnie siê dowiem :D
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-05, 23:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-12-19, 19:14
Posty: 60
Lokalizacja: Szczecin
Jezeli nacisniesz alt i trzymajac go wpiszesz:
a) 0228 otrzymasz ä
b) 0246 otrzymasz ö
c) 0252 otrzymasz ü

- nalezy pisac na klawiszach num lock
- nalezy puscic alt aby pojawił sie znaczek
- ja tak pisze i idzie mi szybko raczej

_________________
"Wissen ist Macht - nichts wissen macht auch nichts"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-10, 19:43 
Offline

Dołączył(a): 2004-03-19, 09:08
Posty: 131
Na komputerach z Windowsem robie to inaczej, tzn. tak jak tutaj jest opisane:

http://www.suputnyk.site.pl/strony.php? ... z3=windows

Cytuj:
Panel sterowania > Opcje regionalne > Języki > Szczegóły > Dodaj i wybrać język: Ukraiński, Układ klawiatury: Ukraiński.


Oczywiscie jest to przyklad Urainskiego, ale Niemiecki sie tez tam znajdzie ;)

Mozna wtedy po prostu zmieniac layout klawiatury albo kliknieciem myszki lub kombinacja na klawiaturze. Wtedy skomplikowane procedury z Alt'em sa juz niepotrzebne :)

_________________
Tłumacz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-21, 17:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-02-12, 12:30
Posty: 6
Lokalizacja: Bełkolandia
Proszę - oto chyba najprostszy sposób:) :

1. Wcisnąć lewy alt.
2. Trzymając go wpisać odpowiedni dla litery kod:
ä - 132
Ä - 142
ö - 148
Ö - 153
ü - 129
Ü - 154
ß - 225
3. Puścić alt i gotowe!

I na forum tu to też działa, możecie zaraz sobie sprawdzić ;) Na początku można te kody gdzieś sobie zapisać albo wydrukować i położyć obok komputera, a człowiek się już później przyzwyczai :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL